Centraal Kroatië 2009

N 43° 40' E 15° 43'

sibenik Kaprije

June 16, 2009

Uitgeslapen en vertrokken naar Sibenik Erg weinig wind en op motor tot aan het laatste rechte stuk voor Sibenik, daar een beetje onder zeil gevaren. Tegen dat we aankwamen stond er een redelijk briesje en de kaai was lagerwal. Aangemeerd net voor de kathedraal. 30 minuten was gratis anders moesten we 10 kuna per meter betalen. Dat laatst maar gedaan en de stad in getrokken.

De kathedraal was voor een deel bedekt met een grote tribune die ze aan het aanleggen waren, voordeel was wel dat als we op de tribune gingen staan we een deel van de details van de noord geven van zeer dichtbij konden zien. Mooie middeleeuwse stad met er veel kleine steegjes en trappen, zeer de moeite. Op een terrasje gegeten en dan naar het fort geklommen. Bij het naar beneden komen vonden we toevallig een mooie kloostertuin waar een terrasje wekte en een hele kruidentuin was aangelegd.

Namiddags weggevaren en zodra we uit het kanaal waren beginnen zeilen en opgekruist tussen de eilandjes. Uiteindelijk viel de wind weg en zijn we een baaitje ingevaren waar een paar jachten aan boeitjes lagen. Er stond Max 10 ton op maar er lag wel een Hanse 54 aan vast. Even getwijfeld om te ankeren maar aangezien er weinig zwaairuimte was toch maar een boeitje genomen. Gaan eten bij …. Mosselen wel lekker maar niet veel. Volgens de mensen van het restaurant lagen de moorings aan blokken van 1000 Kg. S’nachts is het beginnen waaien en lagen we erg onrustig met een erg vlagerige en onregelmatige wind. We draaiden alle kanten op. Rond 5 uur met een knal wakker geworden. De buren lagen met twee op één boei en die boei was losgeslagen, samen waren ze tegen ons gedreven. De rest van de ochtend wakker gebleven omdat we op lagerwal lagen en ik de zaak niet betrouwde. Ondertussen zijn de losgeslagen jachten vertrokken en is het enige jacht dat voor anker lag ook weggevaren. Enkel op de Hanse is er geen beweging.

previous entrynext entry

Comments

Please sign-in to post a comment.

If you are not yet registered please Register Now.